Matematik

a) Indfør en stokastisk variabel, og opstil en binomialmodel, d.v.s bestem n, p og opstil sandsynligheden for P(X = r).

02. november 2022 af ssssooofia - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til de her opgaver er helt lost

Et gartneri reklamerer med, at for en bestemt slags forårsløg vil 9 ud af 10 løg spire. 
En kunde køber 50 af de pågældende forårsløg fra gartneriet.
 
a) Indfør en stokastisk variabel, og opstil en binomialmodel, d.v.s bestem n, p og opstil sandsynligheden for P(X = r).

Det viser sig, at kun 42 af kundens indkøbte løg spirer.
 
b) Bestem sandsynligheden for, at der blandt de 50 forårsløg netop er 42, der spirer.
 
c) Benyt et binomialtest med et 5% signifikansniveau til at vurdere, om kunden har 
statistisk belæg for at klage til gartneriet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2022 af peter lind

n=50, p = 0,9

se din formelsamling formel 191


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2022 af AMelev

Ad #1 X = antal løg, der spirer.


Skriv et svar til: a) Indfør en stokastisk variabel, og opstil en binomialmodel, d.v.s bestem n, p og opstil sandsynligheden for P(X = r).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.