Matematik

Omvendte funktion til f

03. november 2022 af Bella1242 (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan nogen hjælpe mig med det her opgave? så er du sød

Vedhæftet fil: billede431.png

Svar #1
03. november 2022 af Bella1242 (Slettet)

det er uden CAS btw


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} &&y=f(x)=2x+4\\\\ \textup{omvendt funktion:}\\&&f^{-1}(y)=x=\frac{1}{2}y-2 \end{array}
eller når x-y-notationen 
ikke længere er essentiel:

 \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{omvendt funktion:}\\&&f^{-1}(x)=\frac{1}{2}x-2\quad(A) \end{array}


Svar #4
03. november 2022 af Bella1242 (Slettet)

1000 tak mathon! du er sej


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. november 2022 af ringstedLC

Geometrisk argument: A er spejlingen af grafen for f omkring linjen y = x.


Skriv et svar til: Omvendte funktion til f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.