Kemi

Bestem masse???

12. november 2022 af Annicca (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej.
Jeg er nået til et spørgsmål, jeg simpelhen ikke kan besvare eller ved, hvordan jeg overhoved lommer i gang.

(Billede er vedhæftet)

Spg. a med at afstemme reaktionen har jeg gjort, og gik det til at se således ud: 2C2H2 + 5O2 —> 4CO2 + 2H2O


Håber nogen kan hjælpe med spg. b?
Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2022 af Jiraiya

n = m/M

CO2 = \frac{20000 g}{30,07g/mol} = 665,11 mol

Da der støkiometrisk (som du selv noterer) bliver dannet 4CO2 ud af 2 Ethyn så er der en ratio af 1-2.

 665,11 mol * 2 = 1330,2295 mol.

Dermed vil der ved en fuldstændig forbrænding af 20 kg ethyn blive produceret 1330,2 mol CO2.

//Jiraiya


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2022 af ringstedLC

#1:

\begin{align*} M_\textup{ethan} &\;{\color{Red} \neq }\;M_\textup{ethyn} \end{align*}

b)

\begin{align*} n_{\textup{CO}_2} &= 2\cdot n_\textup{ethyn}=2\cdot \frac{m}{M_{\textup{C}_2\textup{H}_2}} =\frac{2\cdot 20000\,\textup{g}}{26.038\,\frac{\textup{g}}{\textup{mol}}}=...\;\textup{mol} \\ m_{\textup{CO}_2} &= n_{\textup{CO}_2}\cdot 44.01\,\tfrac{\textup{g}}{\textup{mol}}=...\;\textup{g} \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem masse???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.