Kemi

Fældningsrekationer

17. november 2022 af SkolleNørd - Niveau: 9. klasse

Hvordan vil i skrive rekationen, hvis der står ''Opskriv reaktionsskemaet for...''?:

CaCl2 + AgNO

K3PO4 + CuSO4


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2022 af mathon

               \small \begin{array}{lllllll} CaCl_2\;_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,AgNO_3\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Ca\left (NO_3 \right )_2\;_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,AgCl\;_{\textit{(s)}}\\\\\\ 2\,K_3PO_4\;_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,CuSO_4\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,K_2SO_4 \;_{\textit{(aq)}}\;+\;\,Cu_3\left (PO_4 \right )_2\;_{\textit{(s)}} \end{array}


Svar #2
17. november 2022 af SkolleNørd

Kan du forklare mig hvordan jeg slal finde mig frem til dette? 

Min kemilærer forvirrer mig med hvilke stoffer der skal sættes sammen først.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textbf{detaljer:}\\\\&& \begin{array}{|c|c|}\hline \textbf{kationer}&\textbf{anioner}\\\hline Ca^{2+}\quad Ag^+\quad K^+&Cl^-\quad N{O_3}^-\quad P{O_4}^{3-}\\\hline \end{array}\\\\&&\textup{Afstemt under opfyldelse af neutralitetsprincippet.} \end{array}


Svar #4
18. november 2022 af SkolleNørd

Kan du forklare det lidt mere uddybende?

Skriv et svar til: Fældningsrekationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.