Matematik

Vektorfunktioner med hjælpemidler

17. november 2022 af isabella413 - Niveau: A-niveau

Hej, har brug for hjælp til en afleveringsopgave, ved ikke hvad jeg skal starte med:/

Vedhæftet fil: vektorfunktioner,.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2022 af SuneChr


a)  Løs  x = 0
b)  Løs  y' = 0


Svar #2
18. november 2022 af isabella413

ved ikke lige hvad du mener, giver mig syntax error når jeg prøver


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2022 af mathon

      \small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)} \\&\textup{Et punkt p\aa \ y-aksen}\\& \textup{er p\aa \ koordinatformen:}\\&&\begin{pmatrix} 0\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} (t+2)\cdot (t-2)\\t^3+t^2-4t \end{pmatrix}\\\\&& t=\left\{\begin{matrix} -2\\2 \end{matrix}\right.\\\\\\\textbf{b)}\\&\textup{Vandrette tangenter:}\\&&\overrightarrow{s}{\, }'(t)=\begin{pmatrix} 2t\\3t^2+2t-4 \end{pmatrix}\parallel \begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix}\\\\&& \begin{vmatrix} 2t & 1\\ 3t^2+2t-4 & 0 \end{vmatrix}=0\\\\&& 2t\cdot 0-\left (3t^2+2t-4 \right )\cdot 1=0\\\\&& 3t^2+2t-4=0\\\\&& t=\left\{\begin{matrix} \frac{-1-\sqrt{13}}{3}\\ \frac{-1+\sqrt{13}}{3} \end{matrix}\right.\\\\&\textup{dvs punkterne:}\\&&\left ( \frac{-2-2\sqrt{13}}{3},0 \right )\textup{ og }\left ( \frac{-2+2\sqrt{13}}{3},0 \right ) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. november 2022 af mathon

korrektion:
                                                                                                                                                                                                       \small \small \begin{array}{lllllll}\textup{dvs punkterne:}\\&& \left ( \frac{2\sqrt{13}-22}{9},\frac{26\sqrt{13}+38}{27} \right )\textup{ og }\left ( \frac{-2\sqrt{13}-22}{9},\frac{-26\sqrt{13}+38}{27} \right ) \end{array}


Svar #5
18. november 2022 af isabella413

1000 tak mathon:D du er den bedste


Skriv et svar til: Vektorfunktioner med hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.