Fysik

Opgave om Atombombe

20. november 2022 af Adl9 - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp med at løse opgave 2 og 3, har fået lavet opgave 1 :)


Svar #1
20. november 2022 af Adl9

#0

Har brug for hjælp med at løse opgave 2 og 3, har fået lavet opgave 1 :)

Lidt ekstra til opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2022 af ringstedLC

1. Når nu én neutron har en masse på ca. 1u, så skulle der gerne være noget i din beregning, der stikker dig i øjnene.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textbf{1)}\\&& m=\frac{E}{c^2}=\frac{8.0\cdot 10^{14}\;\mathrm{J}}{\left (2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2}=0.008901\;\mathrm{kg}=5.36044\cdot 10^{24}\;\mathrm{u} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllllll} \textbf{2)}\\&& _{\, \, \, 92}^{235}\textrm{U}\;+\;_{0}^{1}\textrm{n}\;\longrightarrow \;_{35}^{88}\textrm{Br}\;+\;_{\, \, \, 57}^{146}\textrm{La}\;+\;2\,_{0}^{1}\textrm{n} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllllll} \textbf{3)}\\&& \Delta m=&\left (235.043924+1.008665-87.924080-145.925530-2\cdot 1.008665 \right )\;\mathrm{u}=\\\\&&&0.185649\;\mathrm{u}=3.08277\cdot 10^{-28}\;\mathrm{kg}\\\\&& \Delta E=&\left (3.08277\cdot 10^{-28}\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2=2.77065\cdot 10^{-11}\;\mathrm{J}=\\\\&&&1.72930\cdot 10^8\;\mathrm{eV} \end{array}


Skriv et svar til: Opgave om Atombombe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.