Matematik

Differentialregning

30. november 2022 af nikita0876 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp til denne opgave, tak på forhånd

a) Bestem N'(t)

b) Bestem N'(20), og giv en fortolkning af dette tal

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2022 af peter lind

brug formel 132 side 24 i din formelsamling


Svar #2
30. november 2022 af nikita0876

Skal jeg bare gøre dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2022 af StoreNord

Døm selv


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2022 af peter lind

Nej.

Du må for det første ikke skrive N'(t) = ... = N(t)

Du må skrive at N(t) = ...

For det andet

f(x) = g(x)*h(x) => f'(x) = g'(x)*h(x) + g(x)*h'(x) og altså ikke g'(x)*h'(x), som du skriver.


Svar #5
30. november 2022 af nikita0876

Jeg forstår det ikke lige


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2022 af StoreNord

Angående    f'(x) = g'(x)*h(x) + g(x)*h'(x)   også kaldet Produktreglen. 
787*1,14t  skal ses som et produkt af to funktioner. Den første del er f(t)=787  og den anden del er  g(t) = 1,14t.
Se også:
https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/regneregler-for-differentialkvotienter


Svar #7
30. november 2022 af nikita0876

min lærer fortalte mig jeg kun skulle bruge


Svar #8
30. november 2022 af nikita0876

dette her


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2022 af StoreNord

Begge dele er rigtigt.

Men du skal gøre det korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. november 2022 af StoreNord

Skulle du komme i nærheden af Frivilligcenteret, er du velkommen i vores Lektiecafé tirsdag og torsdag klokken 14:30 --?
(et skud i tågen)     :-)


Svar #11
30. november 2022 af nikita0876

#9 Har jeg så lavet opgave a) ? eller mangler jeg noget mer? andet end t\cdot (1,14)'

Hvordan laver jeg så opgave b)?


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. november 2022 af StoreNord

a er forkert.

Du skal finde ud af, hvordan man differentierer noget der ligner ax, og så gange det med konstanten  k.

Det skal blive noget med ln(a).


Svar #13
30. november 2022 af nikita0876

okay jeg tror jeg forstår hvad du mener nu, ser dette rigtigt ud for dig?


Svar #14
30. november 2022 af nikita0876

Jeg ved ikke helt hvad jeg kan skrive til det, alså hvordan jeg gør de ting


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. november 2022 af StoreNord

#13 er helt korrekt.
Men det ligner fuldstændigt noget, som du har brugt Geogebra til.    :-)
Du må hellere skrive brøkerne som decimaltal, ellers tror læreren bare, du har brugt Geogebra.  :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #16
30. november 2022 af StoreNord

UPS   Du har et t for meget til sidst!


Svar #17
30. november 2022 af nikita0876

Mange tak :), skal jeg bare i opgave b) sætte 20 ind på t'ets plads?


Brugbart svar (0)

Svar #18
30. november 2022 af StoreNord

Yes


Brugbart svar (0)

Svar #19
30. november 2022 af StoreNord

Næ. For du blev spurgt om N'(20).  !!


Brugbart svar (0)

Svar #20
30. november 2022 af StoreNord


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.