Matematik

Differentialregning

01. december 2022 af nano2004 - Niveau: A-niveau

Hejsa

Jeg har et problem med en opgave som jeg virkelig ikke forstår hvordan den skal løses. Jeg skal diffrentier en funktion, og jeg har lagt billede af den her ned under beskeden. Kan I hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2022 af SuneChr

Lad tælleren være funktionen f (x) = 5x2 - 4x og nævneren være funktionen g (x) = \sqrt{x}
Da har vi differentiationsreglen
{h}'=\frac{{f}'g-f{g}'}{g^{2}}


Svar #2
01. december 2022 af nano2004

Tak for det. Det er nemlig fordi jeg når til et punkt hvor jeg ikke kan reducere den længere. Det er der hvor jeg har mærkeret med rødt på billedet!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2022 af SuneChr

f '(x) = 10x - 4    og ikke   10x - 4x
Benyt parenteser da fortegnene roder noget rundt.
Efter endt reduktion fås

{h}'(x)=\frac{15x-4}{2\sqrt{x}}


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.