Kemi

Fældning

08. december 2022 af Quarr - Niveau: C-niveau

Hej kan nogen forklare mig hvad en fældningsreaktion er og tilstandsformerne for følgende stoffer

KCl+AgNO_3 \Rightarrow AgI+KNO_3


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2022 af Christianfslag

Læs her.

Hint: En fældningsreaktion sker mellem to opløste stoffer der bliver til andre opløste stoffer, medmindre stoffet har en tilstrækkelig lav opløselighed (tungtopløselig) og bundfælder (hence; fældningsreaktion).


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2022 af mathon

Når blandingen af to letopløselige saltes ioner,
resulterer i overskridelse af et tredje salts op-
løselighedsprodukt, udfældes det tredje salt:

\small \begin{array}{llllll} \textup{Oversigt:}\\&& \begin{array}{|c|c|} \hline \textup{Let opl\o selige}&\textup{Tungtopl\o seligt}\\ \hline KCl\quad AgNO_3\quad KNO_3&AgCl\\ \hline \end{array}\\\\\textup{F\ae ldningsreaktion:}\\ &&KCl\;_{\textit{(aq)}}\;+\;AgNO_3\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;AgCl\;_{\textit{(s)}}\;+\;KNO_3\;_{\textit{(aq)}} \end{array}               
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} .\\&& \begin{array}{|c|c|} \hline \textup{Let opl\o selige}&\textup{Tungtopl\o seligt}\\ \hline KI\quad AgNO_3\quad KNO_3&AgI\\ \hline \end{array}\\\\\textup{F\ae ldningsreaktion:}\\ &&KI\;_{\textit{(aq)}}\;+\;AgNO_3\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;AgI\;_{\textit{(s)}}\;+\;KNO_3\;_{\textit{(aq)}} \end{array}          


Skriv et svar til: Fældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.