Matematik

Sandsynlighedsregning

11. december 2022 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

Hej Alle

Jeg har brug for lille hjælp vedr. følgende:

Ved tidsstudier har man fundet ud af, at den tid, det tager at montere et bestemt apparat,  den brøkdel af apparaterne som tager mere end 43 minutter er 0.1583 .

Ud af en uges produktion udtages en stikprøve på 35 apparater.

Bestem sandsynligheden for, at højst 5 apparater blandt disse har taget mere end 43 minutter at montere.? 

Jeg har en facit for 51% , og har prøvet alle mulig beregninger men kunne ikke få 51%

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2022 af Anders521

#0 Har du givet alle oplysninger om opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Du har at gøre med en binomialfordeling med p = 0,1583 og n = 35. Du skal så beregne P(X ≤ 5).


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2022 af Anders521

#0 Dvs. X = "antal apparater", hvor X~Bin(n = 35, p=0.1583)


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. december 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Facit passer fint med det resultat man får med denne beregner:

https://stattrek.com/online-calculator/binomial


Svar #5
11. december 2022 af DeepOcean

1000 tak for alle de god input.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.