Kemi

Enzymkinetik

30. december 2022 af LaraMathiesen - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der nogen som kan hjælpe med en mellemregning, der forklarer følgende opgave. Facit kendes.

Til bestemmelse af enzymaktivitet (A E ) måles absorbansen af et produkt
spektrofotometrisk til 0,358 i et reaktionsvolumen på 1000 μL. Ekstinktionskoefficienten for
produktet er 18.000 M -1. cm -1 , lyslængden i kuvetten 1 cm, og reaktionstiden 1 min beregnes A E til

Svar: 0,02 U

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2023 af Heptan

Lambert Beers lov:

absorbans = c*l*ε ⇔ c = absorbans/lε = 0,358/(1 cm * 18 000 M^-1 cm^-1)  = 0.00001988888 M

enzymaktivitet er defineret ved:

A E = v*V = 0.00001988888 M /1 min * 0,001 L = 0.01988888 U = 0,02 U

hvor v er reaktionshastigheden og V er volumen. 1 U = 1 µmol/min

Se https://en.wikipedia.org/wiki/Enzyme_assay


Skriv et svar til: Enzymkinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.