Matematik

Lineære Funktioner

13. januar 2023 af bf1994 - Niveau: C-niveau

Jeg har virkelig brug for at forstå denne opgave og hvad den vil have mig til at gøre.

Et teleselskab sælger mobiltelefoner med abonnement . 
Nedestående tabel viser to priseksempler på samme abonnement.

Antal talte minutter 
10 min pris 38,5.kr
120 min pris 132.kr

Sammenhængen mellem antal minutter på en måned og den månedlig udgift kan beskrives med en lineær funktioner:

a) Bestem a & b. Hvad i alverden er B her ? troede var b var startsprisen.

b) hvad fortæller a & b om prisen for den pågældende mobilabonnement?

c) Hvad er den månedlige udgift, hvis du taler 20 min på en måned

d) Hvor mange minutter ville du have talt på en måned , hvis din månedlig udgift var 81.kr


Et andet teleselskab sælger mobiltelefoner uden abonnement . Her skal man betale 0,99 kr i minut for samtaler.

f) hvor mange minutter skal man mindst tale i telefonen på en månd , hvis det første abonnement skal være det billigste.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2023 af PeterValberg

Se eventuelt denne video:
https://youtu.be/EBWU4mtgaWI
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2023 af mathon

                      \small f(x)=y=0.85\cdot x+30
hvor
                      \small f(x) er prisen for \small x minutters taletid.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&&f\left (20 \right )=0.85\cdot 20+30 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{d)}\\&&\textup{Define }f(x)=0.85x+30\\\\&& \textup{solve}\left ( f(x)=81,x \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2023 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{f)}\\&&\textup{Define }g(x)=0.99x\\\\&& \textup{solve}\left ( f(x)\leq g(x),x \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Lineære Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.