Matematik

Opstil en ligning

13. januar 2023 af Eca - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har en matematikaflevering for og de sidste to spørgsmål driller lidt.

Jeg har prøvet at løse dem, men tror ikke det er helt korrekt. Er der nogle der kan hjælpe mig med den?

Har vedhæftet et billede af opgaven.

På forhånd, tak


Svar #1
13. januar 2023 af Eca

Her er min besvarelse

Vedhæftet fil:IMG_9226.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2023 af Soeffi

#0. Indsætter billeder:


Svar #3
13. januar 2023 af Eca

Er det rigtigt lavet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2023 af Soeffi

#3. h(x) = g(x)/f(x). Hvad fik du f(x) til?


Svar #5
13. januar 2023 af Eca

Fik det til f(x) = 89,370x + 4786,1


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2023 af Soeffi

#5. Så er h(x) = (89,370·x + 4786,1)/(570.000·x + 7.100.000)


Svar #7
13. januar 2023 af Eca

Har skrevet det op på denne måde nu, men synes at resultatet i opgave 3 virker forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2023 af ringstedLC

#7 Det er det sandelig også, da:

\begin{align*} \frac{a+b}{c+d} &\;{\color{Red} \neq }\;\frac{a}{c}+\frac{b}{d} \\\frac{a+b}{c+d} &= \frac{a+b}{c+d}\end{align*}

#6 Ups!

\begin{align*} h(x)=\frac{g(x)}{f(x)} &= \frac{570000x+7100000}{89.37+4786.1{\color{Red} 4}}\quad,\;\textup{afrund til samme antal decimaler!} \\ 3500 &= \frac{570000x+7100000}{89.37+4786.14}\Rightarrow x=... \\ 1991+x &= ... \end{align*}


Svar #9
13. januar 2023 af Eca

Er det så sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2023 af ringstedLC

#8 rettelse:

\begin{align*} h(x)=3500 &= \frac{570000x+7100000}{89.37{\color{Red} x}+4786.14}\Rightarrow x=... \\ 1991+x &= ... \end{align*}


Svar #11
15. januar 2023 af Eca

Nu forstår jeg, tak for hjælpen


Skriv et svar til: Opstil en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.