Matematik

parentes

15. januar 2023 af Simlars - Niveau: A-niveau

Hej disse stykker kan man skrive på en anden måde hvor man sætter en parentes ind i.

har brug for hjælp til disse:

1.4xc-4xa+4xb

2. x2+5x

3. a2b+ab2

4. x4y3+x3y5

5. 16a2b3+8ab

6. a2b3+a3b2


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2023 af ringstedLC

Find den (eller de) faktor(er) i hvert led, der er fælles og sæt den (dem) udenfor en parentes.


Svar #2
15. januar 2023 af Simlars

så 1. ville være 4x(c-a+b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2023 af oppenede

ja


Svar #4
15. januar 2023 af Simlars

hvordan ville i så lave de andre


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2023 af ringstedLC

På samme måde, det giver rutine.


Svar #6
15. januar 2023 af Simlars

kan i vise mig 2. og 4 da det lidt sværer


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2023 af oppenede

I udtrykket
4xc-4xa+4xb
har alle led 4x som faktor, som derfor sættes uden for parentes:
4x(c-a+b)

Se efter hvad fællesfaktorerne er i de andre


Svar #8
15. januar 2023 af Simlars

1. og 3. har jeg lavet nu er der nogen der kan hjælpe mig med de andre


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{2)}\\&& x^2+x\cdot 5={\color{Red} x}\cdot x+{\color{Red} x}\cdot 5={\color{Red} x}\left ( x+5 \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. januar 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{4)}\\&& x^4y^3+x^3y^5={\color{Red} x^3 y^3}\cdot x+{\color{Red} x^3y^3}\cdot y^2= {\color{Red} x^3 y^3}\left ( x+y^2 \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. januar 2023 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{5)}\\&& 16a^2b^3+8ab={\color{Red} 8ab}\cdot 2ab^2+{\color{Red} 8ab}\cdot 1={\color{Red} 8ab}\left ( 2ab^2+1 \right ) \end{array}


Skriv et svar til: parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.