Fysik

Hjælp

15. januar 2023 af Moehy - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med dette her opgave?

a) 0,007336 kg

b) (7,336cm)^3

c) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2023 af Christianfslag

c)

Find volumenændringen af isterningen når den smelter.

Udregn da hvilken højde i cylinderen denne volumenændring tilsvarer.


Svar #2
15. januar 2023 af Moehy

#1

c)

Find volumenændringen af isterningen når den smelter.

Udregn da hvilken højde i cylinderen denne volumenændring tilsvarer.

Find volumenændringen af isterningen når den smelter. ?

Hvad mener du med det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. januar 2023 af ringstedLC

b) er ikke skrevet rigtigt op:

\begin{align*} V_\textup{is} &= 7.336\,\textup{cm}^3 \end{align*}

c)

\begin{align*} m_\textup{is} &= m_\textup{smeltevand} \\ &= \rho _\textup{vand}\cdot V \\ &= \rho _\textup{vand}\cdot \pi\cdot r^2\cdot h \\ h &= \frac{m_\textup{is}}{\rho _\textup{vand}\cdot \pi\cdot r^2}=... \end{align*}

NB. Skriv en sigende titel!


Svar #5
16. januar 2023 af Moehy

#4

b) er ikke skrevet rigtigt op:

\begin{align*} V_\textup{is} &= 7.336\,\textup{cm}^3 \end{align*}

c)

\begin{align*} m_\textup{is} &= m_\textup{smeltevand} \\ &= \rho _\textup{vand}\cdot V \\ &= \rho _\textup{vand}\cdot \pi\cdot r^2\cdot h \\ h &= \frac{m_\textup{is}}{\rho _\textup{vand}\cdot \pi\cdot r^2}=... \end{align*}

NB. Skriv en sigende titel!

Undskyld for at svare for sent, men er det her resultatet:


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2023 af ringstedLC

Du har et cylindrisk glas med en diameter på 12 cm. Og så skulle en smeltet isterning på bare 8 cm3 få væsken til at sige med 8 cm...

\begin{align*} m_\textup{is} &\;{\color{Red} \neq }\;\rho _\textup{is}=0.917\,\tfrac{\textup{g}}{\textup{cm}^3} &&,\;m_\textup{is}=0.0007336\,\textup{g} \\ \left \lfloor \rho _\textup{vand} \right \rfloor &\;{\color{Red} \neq }\;1000\,\tfrac{\textup{g}}{\textup{m}^3} &&,\;\rho_\textup{vand}=1\,\tfrac{\textup{g}}{\textup{cm}^3}=1\,\tfrac{\textup{ton}}{\textup{m}^3} \\ \pi &\;{\color{Red} \neq}\;3.14 &&,\;\pi=\pi \end{align*}


Svar #7
16. januar 2023 af Moehy

#6

Du har et cylindrisk glas med en diameter på 12 cm. Og så skulle en smeltet isterning på bare 8 cm3 få væsken til at sige med 8 cm...

\begin{align*} m_\textup{is} &\;{\color{Red} \neq }\;\rho _\textup{is}=0.917\,\tfrac{\textup{g}}{\textup{cm}^3} &&,\;m_\textup{is}=0.0007336\,\textup{g} \\ \left \lfloor \rho _\textup{vand} \right \rfloor &\;{\color{Red} \neq }\;1000\,\tfrac{\textup{g}}{\textup{m}^3} &&,\;\rho_\textup{vand}=1\,\tfrac{\textup{g}}{\textup{cm}^3}=1\,\tfrac{\textup{ton}}{\textup{m}^3} \\ \pi &\;{\color{Red} \neq}\;3.14 &&,\;\pi=\pi \end{align*}

Finder man diameter med at sige: (Diameter = 2 ⋅ R =2\cdot R =2⋅R).


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. januar 2023 af ringstedLC

Ja, men diameteren var kun for at give dig en ide om hvor stor overfladen er i forhold til dit resultat.


Svar #9
16. januar 2023 af Moehy

#8

Ja, men diameteren var kun for at give dig en ide om hvor stor overfladen er i forhold til dit resultat.

Hvis diameteren ikke har en betydning, og π ikke er 3,14

Hvad er den så π?

Har du nogle hint, er mega forvirret?


Svar #10
16. januar 2023 af Moehy

Er det her rigtigt nu?


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. januar 2023 af ringstedLC

#6 rettelse

\begin{align*} m_\textup{is} &\;{\color{Red} \neq }\;\rho _\textup{is}=0.917\,\tfrac{\textup{g}}{\textup{cm}^3} &&,\;m_\textup{is}={\color{Red} 7.336}\,\textup{g}=0.007336\,\textup{kg} \\ \left \lfloor \rho _\textup{vand} \right \rfloor &\;{\color{Red} \neq }\;1000\,\tfrac{\textup{g}}{\textup{m}^3} &&,\;\rho_\textup{vand}=1\,\tfrac{\textup{g}}{\textup{cm}^3}=1\,\tfrac{\textup{ton}}{\textup{m}^3} \\ \pi &\;{\color{Red} \neq}\;3.14 &&,\;\pi=\pi \end{align*}


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.