Matematik

Vektorer og bezier-kurve.

15. januar 2023 af Tetsuya - Niveau: A-niveau

Må indrømme jeg ikke forstår noget af dette overhovedet lige nu :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2023 af ringstedLC

a)

\begin{align*} x(t) &= (1-t)^2\cdot OA_1+2\cdot (1-t)\cdot t\cdot OB_1+t^2\cdot OC_1 \quad,\;\left\{\begin{matrix} \binom{OA_1}{OA_2}=\overrightarrow{OA}=\binom{2}{2} \\ \binom{OB_1}{OB_2}=\overrightarrow{OB}=\binom{18}{10} \\ \binom{OC_1}{OC_2}=\overrightarrow{OC}=\binom{13}{1} \end{matrix}\right. \\ &= (t^2+1-2t)\cdot OA_1+(-2t^2+2t)\cdot OB_1+t^2\cdot OC_1 \\x(t) &= (...) \\\\ y(t) &= (t^2+1-2t)\cdot OA_2+(-2t^2+2t)\cdot OB_2+t^2\cdot OC_2 \\ y(t) &= (...)\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2023 af ringstedLC

b)

\begin{align*} \vec{r}\,'(t) &= \binom{x'(t)}{y'(t)} \\ \vec{r}\,'(0)=(?,?)=R \Rightarrow \overrightarrow{OR} &= \binom{?}{?} \\ \textup{Unders\o g}:\overrightarrow{OR}\parallel \overrightarrow{AB} \Rightarrow \textup{Det}\!\left (\overrightarrow{OR}, \overrightarrow{AB} \right ) &= 0 \quad,\;\overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA} \end{align*}


Skriv et svar til: Vektorer og bezier-kurve.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.