Fysik

Myoner

17. januar kl. 19:24 af Mikkeline123 - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar kl. 19:34 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar kl. 19:55 af peter lind

Beregn tiden dels uden forlængelsen og dels medforlængelsen

Tiden der går er x/v

Dernæst må du finde halveringstiden for at finde ud af hvor mange  myoner, der henfalder undervejs


Svar #3
17. januar kl. 19:59 af Mikkeline123

Jeg forstår ikke helt hvilke formler og tal jeg skal benytte.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar kl. 23:21 af peter lind

Du skal bennytte lorenzforlængelsen t = t0/kvrod(1-v2/c2), hvor t0 er tiden i hvilesystemet.

Endvidere skal du benytte henfaldsloven for radioaktive stoffer N = N0e-kt = N0(½)(-t/t½) hvor t½ er myonernes halveringstid


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar kl. 23:28 af AngelOneOne

Hej,

Prøv at læse punkt 4 under afsnittet: 'Implikationerne af relativitet, er vidtrækkende' på denne side: https://astronomi.androide.dk/17-relativitet-og-sorte-huller/17-2-den-specielle-relativitetsteori/

Og beregningseksemplet for 'tvillingeparadokset' her: https://astronomi.androide.dk/matematiske-vaerktoejer/matematiske-vaerktoejer-kapitel-17/17-2-tvillingparadokset/

Halveringstiden for muoner i hvile er 2,2 mikrosekunder (μs).

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Myoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.