Kemi

Bjerrumdiagram for propansyre og ethanamin

18. januar kl. 20:42 af Aktiemester (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen

Jeg har to spørgsmål ang. at skulle optegne bjerrumdiagrammer (gerne papirform eller nSpire / MarvinSketch)

a) Optegn bjerrumdiagrammerne for propansyre (pK_s=4,87) og ethanamin (pK_b=3,37) i samme koordinatsystem. Anfør i hvert af de tre områder på hvilken form stofferne fremkommer

b) Optegn bjerrumdiagrammet for alanin (pK_s=2,33 og 9,71). Anfør i hvert af de tre områder på hvilken form stofferne fremkommer

Man skal vist bruge pufferligningen ift. at finde x_s for dernæst at kunne lave bjerrumdiagrammet. Håber nogle har lyst til at hjælpe


Skriv et svar til: Bjerrumdiagram for propansyre og ethanamin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.