Matematik

Retvinklet trekant

23. januar 2023 af blis1204 - Niveau: B-niveau

Hvilke formler skal jeg bruge og hvordan opstiller jeg det overskueligt så en matematikkyndig ville godkende det?

Opgave vedlagt:)

Vedhæftet fil: Opgave spørgsmål.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2023 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllr} \textbf{1)}\\&&A=90\degree-B=90\degree-54.32\degree&=&35.68\degree\\\\&& a=c\cdot \cos(B)=34.9841\cdot \cos\left ( 54.32\degree \right )&=&20.4047\\\\&&b=\sqrt{c^2-a^2}=\sqrt{34.9841^2-20.4047^2}&=&28.4172 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllr} \textbf{2)}\\&& c=\sqrt{a^2+b^2}=\sqrt{2.4^2+9.7^2}&=&10.0\\\\\\&& \tan\left ( A \right )=\frac{a}{b}=\frac{2.4}{9.7}\\\\&& A=\tan^{-1}\left (\frac{2.4}{9.7} \right )&=&13.90\degree\\\\&& B=C-A=90\degree-13.90\degree&=&76.10\degree \end{array}


Svar #4
23. januar 2023 af blis1204

Hvilken formel skal der så bruges til nr. 3? Og tak for svar!:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2023 af ringstedLC

3) Siden b: Genlæs #3, hvor vinklen mellem de to kateter findes. Indsæt og isoler istedet b.

Pythagoras og vinkelsum er altid nyttige ved retvinklede trekanter.


Skriv et svar til: Retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.