Kemi

Mængdeberegninger

30. januar kl. 14:34 af Annicca - Niveau: C-niveau
Hej.
Jeg skal i kemi svare pp nogle spm. Ift mængdeberegninger, men ved simpelhen ikke hvordan, jeg læser dem.

Nogen der kan hjælpe med evt. formel og hvordan I er kommet frem til resultatet.
På forhånd tak.

Billede af opgaven er vedhæftet.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar kl. 15:18 af Quarr

c=n/V og n=m/M
- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar kl. 20:11 af AngelOneOne

Hej,

c=\frac{n}{V} da du kender c (koncentrationen) og V (volumen), kan du finde n (stofmængden)

n=\frac{c}{V}. Bemærk at V skal være angivet i L og c i mol/L. Så ender du med enheden mol på n.

-----

n = \frac{m}{M_{w}} da du kender n (som du beregnede ovenover) og du kender molvægten (Mw), kan du beregne m (massen)

m = \frac{n}{M_{w}}. n skal være i enheden mol, og Mw i enheden g/mol, og så ender du med enheden g på m.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.