Matematik

Sandsynlighedsregning - stokastisk variabel

01. februar kl. 12:47 af Deer2004 - Niveau: B-niveau

Skal have hjælp til den følgende opgave:

En normalfrodelt stokastisk variabel X har middelværdi = 60 og spredning = 5

a) Bestem P(x ≤ 70).


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar kl. 13:06 af DarthVader69

Du skal bruge tæthedsfunktionen


Svar #2
01. februar kl. 13:09 af Deer2004

#1
Du skal bruge tæthedsfunktionen

I forhold til udregningen, hvordan skal den udføres?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar kl. 14:27 af Soeffi

#1. Prøv evt. Wolfram Alpha som vist nedenfor.

Left endpoint skal teoretisk set være minus uendelig, men alle værdier under 40 kan bruges.

Vedhæftet fil:wolframalpha.png

Svar #4
01. februar kl. 14:31 af Deer2004

#3
#1. Prøv evt. Wolfram Alpha som vist nedenfor.

Bruger Nspire så har ikke kendskab til det program

Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar kl. 18:12 af Anders521

#4

Ifølge figuren i #3 svarer sandsynligheden P(X ≤ 70) = P(X < 70) til arealet under grafen for tæthedsfunktionen for normalfordelingen. Men lige øverst fås facit, nemlig 0,9772.

Hvad angår dit CAS-værktøj, kan du søge i Google med ordene 'Ti-Nspire' og 'Sandsynlighedsregning'.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning - stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.