Matematik

Parabel

06. februar kl. 20:17 af Eca - Niveau: C-niveau

Hej

Har en aflevering for, men er i tvivl om en opgave. Ved ikke hvordan jeg skal løse spørgsmål b. Har fået af vide at man godt kan bruge beregninger til at regne det ud, i stedet for at tegne det ind i Geogebra, men ved ikke hvordan.

Nogle der kan hjælpe?

Har vedhæftet et billede af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar kl. 20:26 af StoreNord

Du kender f(a) = ax²+bx+c              med nu kendte koefficienter.

Sæt udtrykket lig med 2 og løs ligningen med diskriminant-metoden.
https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/andengradspolynomium-og-ligning/diskriminantformlen


Svar #2
06. februar kl. 21:33 af Eca

Det vil jeg prøve, tak for hjælpen


Svar #3
07. februar kl. 20:16 af Eca

Har prøvet flere gange med den metode (og prøvet nogle andre) men kan ikke få det til at virke. 

Ved at resultatet er 3,74 (i Geogebra), men det får jeg ikke når jeg sætter tallene ind i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar kl. 22:08 af ringstedLC

\begin{align*} -1.49x^2+6.55x &= 2 \\ -1.49x^2+6.55x-2 &= 0 \\ 1.49x^2-6.55x+2 &= 0 \\ x &= \frac{-(-6.55)\pm \sqrt{(-6.55)^2-4\cdot 1.49\cdot 2}}{2\cdot 1.49} \\ &= \frac{6.55\pm \sqrt{(-6.55)^2-8\cdot 1.49}}{2.98} \\ &= \frac{6.55\pm 5.57}{2.98} \\ x_1=0.33&\;\;,\;\;x_2=4.07 \\ x_2-x_1 &= 3.74\,\textup{(m)} \end{align*}


Svar #5
07. februar kl. 22:22 af Eca

Nu giver det mening, tak for hjælpen:)


Svar #6
08. februar kl. 18:50 af Eca

Er lige kommet i tvivl om noget, hvor får du -4 og -8 fra? Og hvorfor ganger du med 2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar kl. 20:29 af ringstedLC

\begin{align*} d &= b^2-4\,a\,c \\&=b^2-4\cdot 1.49\cdot 2\\d&=b^2-4\cdot 2\cdot 1.49 \end{align*}


Svar #8
08. februar kl. 21:17 af Eca

Er det diskriminanten?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. februar kl. 21:24 af ringstedLC

d = diskriminanten.


Svar #10
09. februar kl. 16:55 af Eca

Super, tak:)

Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.