Fysik

B-felter

06. februar 2023 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hej sp

Jeg har haft problemer med at løse opgave b. Skal man isolere vinklen, så der der kommer til at stå arcsinus ved brug af formlen af magnetisk kraft. Filen er vedhæftet. Jeg har lavet opgave a.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2023 af peter lind

Du har ret i at det kan du gøre; men meget nemmere Du skal blot sætte sin(θ) = ½


Svar #2
07. februar 2023 af sabrina132

#1 

er det sådan her du mener? Jeg kan ikke rigtig få den til at udregne vinklen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2023 af ringstedLC

\begin{align*} \sin(90 ) &\;,\; \textup{st\aa r med bl\aa t.} \\ sin\theta &\;,\;\textup{st\aa r i sort og kursiv og er blot en konstant.} \\\\ 0.000038 &= (...)=1/2 \end{align*}

Ligningen kan ikke have løsninger!


Svar #4
07. februar 2023 af sabrina132

#3

hvordan skal jeg så gøre det hvorfor skal det være lig med 1/2?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. februar 2023 af mathon

  \small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\& F=B\cdot \sin(\theta)\cdot I\cdot l\\\\ &\frac{1}{2}\cdot \left ( 7.6\cdot 10^{-5}\;\mathrm{N} \right )=\left ( 0.0087\;\mathrm{\frac{N}{A\cdot m}} \right )\cdot \sin(\theta)\cdot \left ( 0.025\;\mathrm{A} \right )\cdot \left ( 0.035\;\mathrm{m} \right )\\\\& \sin(\theta)=\frac{3.8\cdot 10^{-5}\;\mathrm{N}}{\left ( 0.0087\;\mathrm{\frac{N}{A\cdot m}} \right )\cdot \left ( 0.25\;\mathrm{A} \right )\cdot \left ( 0.035\;\mathrm{m} \right )}=0.5\\\\& \theta=\sin^{-1}\left ( 0.5 \right )=30\degree \end{array}


Svar #6
07. februar 2023 af sabrina132

#5 

hvordan er du kommet frem til 3,8*10^-5 N?

Mener du måske 7,6*10^-5 N?


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. februar 2023 af OliverHviid

Der står at størrelsen af kraften er halv så som i a, så derfor anvender man 3,8*10-5 N.


Svar #8
07. februar 2023 af sabrina132

Okay, tak for hjælpen til jer alle, der har hjulpet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. februar 2023 af ringstedLC

#4: I #2 skriver du, at du har problemer med b).

I #3 angiver jeg hvorfor a) lykkedes, og hvorfor b) mislykkes af de to grunde.


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. februar 2023 af ringstedLC

Ved begge opgavens spørgsmål kan den samme ligning benyttes:

\begin{align*} &&F &= B\cdot I\cdot L\cdot \sin(\theta) \\ \textup{a) }& \textup{solve}\! &\Bigl(F &= 0.0087\,\tfrac{\textup{N}}{\textup{A\,m}}\cdot 0.25\,\textup{A}\cdot 0.035\,\textup{m}\cdot \sin(90)\,,F\Bigr)\;\;{\color{DarkGreen} \blacktriangleright \;F=7.6\cdot 10^{-5}\,\textup{N}} \\\\ \textup{b) }&& F&:= 7.6\cdot 10^{-5}\,\textup{N} \\ & \textup{solve}\! &\Bigl(\tfrac{1}{2}\cdot F &= 0.0087\,\tfrac{\textup{N}}{\textup{A\,m}}\cdot 0.25\,\textup{A}\cdot 0.035\,\textup{m}\cdot \sin(\theta)\,,\theta\Bigr) \;\;{\color{DarkGreen} \blacktriangleright \;\theta=30} \\ &&&(\textup{indstillet til "grader"}) \end{align*}

For større præcision:

\begin{align*} \textup{a) }&& F &:= 0.0087\,\tfrac{\textup{N}}{\textup{A\,m}}\cdot 0.25\,\textup{A}\cdot 0.035\,\textup{m}\cdot \sin(90)\;\;{\color{DarkGreen} \blacktriangleright \;Udf\o rt} \\\\ \textup{b) }& \textup{solve}\! &\Bigl(\tfrac{1}{2}\cdot F &= 0.0087\,\tfrac{\textup{N}}{\textup{A\,m}}\cdot 0.25\,\textup{A}\cdot 0.035\,\textup{m}\cdot \sin(\theta)\,,\theta\Bigr) \;\;{\color{DarkGreen} \blacktriangleright \;\theta=28.64}\,.... \end{align*}


Svar #11
08. februar 2023 af sabrina132

#10

Jeg kan ikke få min nspire til at regne vinklen ud selvom jeg har indstillet den til grader. Se filen


Brugbart svar (1)

Svar #12
11. februar 2023 af ringstedLC

#11: Det går da fint, - bortset fra unøjagtigheden ved at bruge en afrundet mellemregning som påpeget i #10:

\begin{align*} \frac{7.6\cdot 10^{-5}}{2\cdot 0.0087\cdot 0.25\cdot 0.035} &= \sin(\theta) \\ \theta &= \sin^{-1}\left (\frac{7.6\cdot 10^{-5}}{2\cdot 0.0087\cdot 0.25\cdot 0.035}\right ) \\ \theta=360 (n11+0.083182) &\,\vee\, \theta=360 (n11+0.416818) \\ \theta=360\,n11+29.95... &\,\vee\, \theta=360\,n11+150.05... \quad,\;n11\in\mathbb{Z} \end{align*}

Husk: Sinusfunktionen er periodisk. Resultatet er nSpire's måde at angive samtlige løsninger til ligningen. For begrænsning:

\begin{align*} \textup{solve}\left (\frac{7.6\cdot 10^{-5}}{2\cdot 0.0087\cdot 0.25\cdot 0.035}=\sin(\theta)\,,\,\theta \right )|\,0\leq \theta \leq 90 \;\;{\color{DarkGreen} \blacktriangleright}\;\; \theta =29.95... \end{align*}

burde virke.


Skriv et svar til: B-felter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.