Kemi

Mængdeberegninger

08. februar kl. 21:15 af rycdi

Molarmassen af urinsyre er 168,11 g/mol.

Indhold af urinsyre i blodet hos en person 0,50 mM.

Der anbefales behandling for urinsyregigt ved en koncentration på 6,8 mg/100mL.

Bør personen behandles?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar kl. 11:38 af mathon

    Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar kl. 11:51 af mathon

detaljer:

                    \small \begin{array}{llllllll}&& 0.50\;\mathrm{mM}=\left ( 0.50\cdot 10^{-3}\;\mathrm{\frac{mol}{1000\;\mathrm{mL}}} \right )\cdot \left ( 168.11\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )=0.084055\;\mathrm{\frac{g}{1000\;\mathrm{mL}}}=\\\\&& 0.0084055\;\mathrm{\frac{g}{100\;\mathrm{mL}}}=8.41\;\mathrm{\frac{mg}{100\;\mathrm{mL}}} \end{array}


Svar #3
09. februar kl. 17:00 af rycdi

mange tak


Skriv et svar til: Mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.