Fysik

Frekvens

09. februar 2023 af SkolleNørd - Niveau: C-niveau

Hej

Kan en hjælpe mig med at forklare hvordan man regner denne opgave ud:

Beregn bølgelængden i vakuum for de elektronmagnetiske bølger, der har frekvensen:

1 MHz (106 Hz)


Svar #1
09. februar 2023 af SkolleNørd

Hej

Kan en hjælpe mig med at forklare hvordan man regner disse opgaver ud:

Beregn bølgelængden i vakuum for de elektronmagnetiske bølger, der har frekvensen:

1) 1 MHz (106 Hz)

2) GHz (10^9 Hz)

3) 1 THz (10^12 Hz)

4) 1 PHz (10^15 Hz)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2023 af OliverHviid

Sammenhængen er c= λ*f hvor c= lysets hastighed (3*108 m/s), λ= bølgelængden og f= frekvensen. Hvis du isolerer bølgelængden, så får du λ= c/f. Nu kan du så indsætte dine værdier og udregne frekvensen. Bare husk enhederne!


Skriv et svar til: Frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.