Matematik

Logaritme - linjer funktion (Tegning af graf)

13. februar 2023 af SkolleNørd - Niveau: C-niveau

Hej

Er der ngole der kan fortælle mig om man skal bruge hajmunder+tal, når man skal tegne en graf på måske maple?

Jeg vil genre vide hvordan i vil tegne grafen for nedenstående formel, da jeg ikke ved om jeg skal skrive det inde i min funktion, for at det giver den rigtige graf som svar:


                     "f(x)=65-20*log(x), "

når 
                      "1 <= x and x <= 10"


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2023 af Anders521

#0 I GeoGebra kan du skrive Hvis(1 ≤ x ≤ 10, 65-20·log(x))


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2023 af Eksperimentalfysikeren

Tegnene < (midre end), ≤(mindre end eller lig med), > (større end), ≥ (Større end eller lig med) og ≠ (forskellig fra) kaldes under et for ulighedstegn.

<= er en uheldig måde at skrive mindre end eller lig med på. Der findes nemlig tre tegn, der benyttes i den matematiske logik nemlig <=, <=> og =>. De har helt andre funktioner end ulighedstegnene.

Ulighedstegnene kan du finde ved at klikke på Ω i bjælken over tekstfeltet. Samme sted finde du andre nyttige tegn.


Svar #3
13. februar 2023 af SkolleNørd

#1

#0 I GeoGebra kan du skrive Hvis(1 ≤ x ≤ 10, 65-20·log(x))

Er dette et svar, hvis man skal regne den ud?


Svar #4
13. februar 2023 af SkolleNørd

DETTE ER OPGAVEBESRIVELSEN:


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2023 af Anders521

#3 Nej. 

Prøv at skrive f(x):=65 - 20·log(x) og tryk Enter på tastaturet. Skriv så f(6) og igen tryk Enter.


Svar #6
13. februar 2023 af SkolleNørd

#5

#3 Nej. 

Prøv at skrive f(x):=65 - 20·log(x) og tryk Enter på tastaturet. Skriv så f(6) og igen tryk Enter.

Check dette ud så, for jeg tror heller ikke det er det rigtige:


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2023 af Anders521

#6 Du mangler at skrive kolontegnet.


Svar #8
13. februar 2023 af SkolleNørd

#7
#6 Du mangler at skrive kolontegnet.
Det har jeg prøvet.

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. februar 2023 af Anders521

#8 Så prøv at give funktionen et andet navn, f.eks. g

Så skriv g(x):=65 - 20·log(x) og tryk Enter på tastaturet. Skriv så g(6) og igen tryk Enter.

Hvis det ikke virker, må du finde nok en brugsanvisning til Maple for at løse problemet.


Skriv et svar til: Logaritme - linjer funktion (Tegning af graf)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.