Matematik

Sammenhæng beskrivelse - teoretisk

17. februar 2023 af blis1204 - Niveau: B-niveau
Gør rede for sammenhængen mellem toppunktet og værdimængden samt sammenhængen mellem toppunktet og monotoniforholdende?

Gerne hurtigt hjælp, skal snart aflevere øvelses spørgsmålet??

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2023 af peter lind

Hvilket toppunkt? hvilken værdimængde ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2023 af ringstedLC

Toppunkt/værdimængde:

\begin{align*} f(x)=a\,x^2+b\,x+c &\Rightarrow Vm(f)=\left \{ -\infty;y_T \right \}\;\vee\; Vm(f)=\left \{ \infty;y_T \right \} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2023 af ringstedLC

Toppunkt/monotoniforhold:

\begin{align*} a>0:x<x_T &\Rightarrow f'(x)<0 \\ x>x_T &\Rightarrow f'(x)>0 \\\\ a<0:x<x_T &\Rightarrow(...) \\ x>x_T &\Rightarrow(...) \end{align*}


Skriv et svar til: Sammenhæng beskrivelse - teoretisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.