Kemi

Hjælp til ion-koncentration

21. februar kl. 21:15 af Sommerogvinter - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har fået følgende spørgsmål:

Hvilket af nedenstående ion-koncentrationer er den laveste, se gerne vedhæftet. Nogle der kan hjælpe her? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar kl. 23:00 af AngelOneOne

Hej,

Koncentrationen af ioner, stemmer altid overens med koncentrationen af forbindelserne med hensyntagen til mængden af hver ioni forbindelsen, så:

0,01 M (NH4)3PO4 = 0,01 M NH4+ • 3 (fordi der er tre af ionen) = 0,03 M, og 0,01 mol PO43- (fordi der er 1 af ionen).

0,1 M Ca(NO3)2 = 0,1 M Ca2+ (fordi der er en af ionen) og 0,1 M • 2 = 0,2 M NO3- (fordi der er 2 af ionen)

Prøv at se om du ikke kan løse de sidste to selv.

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar kl. 23:01 af AngelOneOne

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #3
22. februar kl. 09:25 af Sommerogvinter

Er dette så korrekt forstået?

1. 0.01 x 4 = 0.04 M

2. 0.1 x 3 = 0.3 M

3. 0.01 x 2 = 0.02 M

4. 1M x 2 = 2M

5. 0.1 x 2 = 0.2 M

og dermed er det laveste tal så 0.02 og dermed svar 3 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar kl. 14:43 af AngelOneOne

Hej,

I dine beregninger, tager du kun højde for den ene ion... Hvad med den anden? 1 består f.eks. af to ioner, både NH4+ og PO43-.

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #5
22. februar kl. 20:15 af Sommerogvinter

Hvis for eksempel jeg tager udgangspunkt i n.1, skal jeg så sige: 

(NH4)3PO4, altså

N: 3

H: 4 x 3 = 12

P = 1

O = 4

I alt: 3 + 12 + 1 + 4 = 20.

0.01 x 20 = 0.2M?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar kl. 20:25 af AngelOneOne

Hej,

Nej. NH4+ er en sammensat ion, hvilket PO43- også er.

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #7
22. februar kl. 22:03 af Sommerogvinter

Jamen hvordan regner jeg det så

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar kl. 23:20 af AngelOneOne

Hej,

3x NH4+ x 0,01 M = 0,03 M

1x PO43- x 0,01 M = 0,01 M

= 0,03 M + 0,01 M = 0,04 M

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #9
23. februar kl. 13:47 af Sommerogvinter

Undakyld .. men er det ikke også præis det jeg udregende, eller er det mig der ikke kan forstå noget?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. februar kl. 20:17 af AngelOneOne

Hej,

He he.. Det var det også, du havde selvfølgelig bare trukket beregningen sammen i en, beklager jeg ikke fik set det.

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Hjælp til ion-koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.