Fysik

Strækning

02. marts 2023 af Thoms1 - Niveau: A-niveau

Er der nogen, der kan hjælpe med dette spørgsmål 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2023 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan splitte bevægelsen op i en lodret og en vandret komponent. Vandret bevæger kuglen sig med den konstante hastighed vx = 400 m/s. Lodret falder kuglen stykket s = 20 m med den konstante acceleration g = 9,81 m/s2.

Tiden den er om at falde de 20 m kan beregnes med faldloven

s = ½gt2  <=>

t = √(2s/g)

og i løbet af denne tid bevæger kuglen sig det vandrette stykke

x = vx * t  <=>

x = vx * √(2s/g)


Skriv et svar til: Strækning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.