Matematik

Bestem bestemte integraler

05. marts 2023 af cecilie1606 - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal bestemme følgende bestemte integraler.

Er der nogle som kan hjælpe mig?

Jeg har forsøgt at gå i gang med nr. 3 men er kørt fast, og er usikker på nr. 4.

På forhånd tak for hjælpen

Vedhæftet fil: Nr. 3 og 4.png

Svar #1
05. marts 2023 af cecilie1606

Her er opgave nr. 3, som jeg er gået i gang med.

Vedhæftet fil:Opgave 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2023 af Anders521

#1

Bemærkninger:                                                                                                                                                      Skriv blot den øvre grænse som 2π+1, da du skal ende med et eksakt tal.                                                          I den nederste linje skal du efter lighedstegnet skrive cos( t ), og ikke f.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2023 af ringstedLC

4. Brug at:

\begin{align*} \int_{1}^{2}\frac{4x-1}{x}\,\mathrm{d}x &= \int_{1}^{2}\!\left (4-\frac{1}{x} \right )\mathrm{d}x \end{align*}


Svar #4
05. marts 2023 af cecilie1606

#2

#1

Bemærkninger:                                                                                                                                                      Skriv blot den øvre grænse som 2π+1, da du skal ende med et eksakt tal.                                                          I den nederste linje skal du efter lighedstegnet skrive cos( t ), og ikke f.

Ved ikke helt om det er korrekt?

Vedhæftet fil:Opgave 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2023 af SuneChr

\int_{0}^{\pi }\cos (2x+1)\, \textup{d}x =\frac{1}{2}\int_{1}^{2\pi +1}\cos t\, \textup{d}t

t = 2x + 1     dt = 2dx


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2023 af Anders521

#4 Nej, det er forkert.  Umiddelbart ser jeg tre fejl.. 

Linje 3. Den indre funktion er g(x) = 2x+1, men den er forkert differentieret. Som du kan læse i #5 er dt/dx = 2 og ikke 1·x2.                                                                                                                                                          Linje 11. Den ydre funktion f(x) = cos(x) er ikke integreret. Det burde være F(x) = sin(x) + k.                          Linje 12. Svaret burde være et tal, ikke en funktion.


Svar #7
06. marts 2023 af cecilie1606

#6

#4 Nej, det er forkert.  Umiddelbart ser jeg tre fejl.. 

Linje 3. Den indre funktion er g(x) = 2x+1, men den er forkert differentieret. Som du kan læse i #5 er dt/dx = 2 og ikke 1·x2.                                                                                                                                                          Linje 11. Den ydre funktion f(x) = cos(x) er ikke integreret. Det burde være F(x) = sin(x) + k.                          Linje 12. Svaret burde være et tal, ikke en funktion.

Er det på denne her måde?

Vedhæftet fil:Nr. 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2023 af Anders521

#0 Dine udregninger er korrekte, men ikke svaret.


Svar #9
06. marts 2023 af cecilie1606

Jeg forstår ikke hvad jeg så gør forkert, hvis resultatet er forkert?


Svar #10
06. marts 2023 af cecilie1606

Skal jeg lave invSin til resultatet. For så bliver det 2.6325?


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. marts 2023 af Anders521

#10 I sidste linje skriver du 

                                                     \frac{1}{2}\cdot \bigg(\sin(2\pi+1)-\sin(1) \bigg)

...Hvis du udregner \sin(2\pi+1) og \sin(1) hver for sig, skulle du gerne få samme tal.


Svar #12
06. marts 2023 af cecilie1606

#11

#10 I sidste linje skriver du 

                                                     \frac{1}{2}\cdot \bigg(\sin(2\pi+1)-\sin(1) \bigg)

...Hvis du udregner \sin(2\pi+1) og \sin(1) hver for sig, skulle du gerne få samme tal.

Vedhæftet fil:Opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #13
06. marts 2023 af Anders521

#12 Dit svar skyldes, at Maple er sat til at beregne i radianer og ikke i grader.


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. marts 2023 af ringstedLC

#13: ... i grader og ikke i radianer.

Sinusfunktionen er periodisk med perioden 2π :

\begin{align*} \sin(2\,\pi+1) &= \sin(1) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. marts 2023 af Anders521

#14 Ja, en fejl. Det skal være omvendt. Tak for rettelsen.


Svar #16
06. marts 2023 af cecilie1606

Men hvordan får jeg så lavet dette om, således jeg får det rigtige resultat?


Svar #17
06. marts 2023 af cecilie1606

Er det her jeg bruger invSin?

Vedhæftet fil:Opgave 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #18
06. marts 2023 af Anders521

#17 Nej, der er en måde at få Maple til at regne i radian, men indtil videre kan formlen neden for bruges

                                     \textup{radian}=\frac{\textup{vinkel}}{360^{\circ}}\cdot 2\pi


Brugbart svar (0)

Svar #19
06. marts 2023 af ringstedLC

#16: Se i Indstillinger el. lign.

Kontrollen af det valgte:

\begin{align*} \sin(\underset{\textup{grader}}{\underbrace{90^{\circ}}}) &= 1= \sin(\underset{\textup{rad.}}{\underbrace{\tfrac{\pi}{2}}}) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #20
06. marts 2023 af SuneChr

Du skal ikke benytte den inverse til sinus. Resultatet af integrationen er 0, hvilket du kan overbevise dig om ved at betragte funktionen cos(2x + 1) i intervallet 0 ≤ x ≤ π . Her ligger lige meget negativt areal under x-aksen som positivt areal over x-aksen, hvilket giver 0.


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.