Fysik

Atomer

16. marts kl. 19:49 af SkolleNørd - Niveau: 9. klasse
Hej
Hvordan beregner man dette?
Er det, det øverste tal, som man minusser med det nederste?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts kl. 22:38 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts kl. 22:49 af peter lind

Jeg forstår ikke hvad du er i tvivl om

715N betyde at der er 15 nucleoner i atomet. Af de 15 nucleoner er de 7 brintkerne og de resterende 8 neutroner. Der er ikke noget som helst med at man skal regne på det


Svar #3
17. marts kl. 07:16 af SkolleNørd

#2
Jeg forstår ikke hvad du er i tvivl om

715N betyde at der er 15 nucleoner i atomet. Af de 15 nucleoner er de 7 brintkerne og de resterende 8 neutroner. Der er ikke noget som helst med at man skal regne på det



Det den opgave med de to forskellige uraner 3.5

Svar #4
17. marts kl. 07:17 af SkolleNørd

Oops 4.7

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts kl. 07:43 af ringstedLC

Antal protoner står forneden og nukleoner står foroven.

prot. + neutr. = nukleoner.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts kl. 10:25 af AngelOneOne

Hej,

Det der henvises til her, er henholdsvis massetallet og atomnummeret. Når man skriver:

_{7}^{15}\textrm{N}

Menes der, at massetallet (det øverste) er lig med 15 (massetallet er antallet af protoner + antallet af neutroner i kernen), og atomnummert er 7 (atomnummeret er lig med antallet af protoner i kernen). Skal man derfor finde antallet af neutroner i kernen og man kender massetallet og atomnummeret, trækker man atomnummeret fra massetallet (15-7=8), så ovenstående isotop af nitrogen, indeholder altså 7 protoner i kernen (nitrogen har altid 7 protoner i kernen = dens atomnummer), og 8 neutroner i kernen.

Du kan læse en mere dybdegående forklaring her: https://kemi.androide.dk/4-atomer-og-grundstoffer/4-4-atomnummer-og-massetal/ og her: https://kemi.androide.dk/4-atomer-og-grundstoffer/4-5-isotoper-og-atommasse/

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Atomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.