Matematik

Log10

17. marts 2023 af SkolleNørd - Niveau: 9. klasse

Hej

Nogle der kan forklare mig hvordan jeg kan regne denne opgave ud?

Jeg har prøvet flere komadnoer indeunder denne app, men intet virker, selvom jeg har spurgt nogle bekendte:


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2023 af Quarr

b) solve(91=123.5-20·log(x),x)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2023 af peter lind

Der er en sammenhæng mellem 10 tals logaritmen og den naturlige logaritme og det er den du ser her.

Har du prøvet at bruge den med x sat til et eller andet tal eks. de 12 m

Hvad har du ellers gjort ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2023 af AMelev

#0 Du skal definere som en funktion. L(x):=...., så kan du beregne L(12) og løse ligningen L(x) =91.
Det går fint i fx Geogebra, hvor titalslogaritmen hedder log10 - brug numerisk beregning.


Svar #5
19. marts 2023 af SkolleNørd

#4

#0 Du skal definere som en funktion. L(x):=...., så kan du beregne L(12) og løse ligningen L(x) =91.
Det går fint i fx Geogebra, hvor titalslogaritmen hedder log10 - brug numerisk beregning.

Jeg har defineret den. Efterfølgende taster jeg også L(12), for at regne den 1. opgave ud, men giver intet svar end det blå, som jeg ikke fatter af


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2023 af AMelev

Såvidt jeg kan se, har du defineret den som en størrelse L:= og ikke som en funktio L(x):=

Defineret som størrelse L:=123.5-20*log10(x) 
I NSire: L|x=12→101.916
Hvordan du i de to andre programmer får betingelsen x = 12 formidlet, ved jeg ikke.

Defineret som funktion 
NSpire: L(x):=123.5-20*log(x), L(12) →101.916
Wordmat: L(x):=123.5-20*log(x), L(12) ≈101.916
Geogebra: L(x)=123.5-20*log10(x), L(12) ≈101.916


Svar #7
23. marts 2023 af SkolleNørd

Har prøvet det, men giver mig et svar med alle mulige ''ln''?

Hvad skal jeg så indtaste for at regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. marts 2023 af AMelev

Hvilket CASværktøj benytter du? Og bruger du Windows eller MAC?


Svar #9
24. marts 2023 af SkolleNørd

Mac og jeg bruger Maple.

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. marts 2023 af AMelev

Jeg kender desværre ikke Maple, men der må være en ordre til at få beregnet en tilnærmet værdi (≈).


Skriv et svar til: Log10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.