Matematik

Sandsynlighed og kombinatorik

21. marts kl. 18:26 af nighthunter21 - Niveau: B-niveau

Har brugt tid på et tælletræ og fandt ud af at Jeppe kan lave 125 tal med tilbagelægning (altså bruge tallet igen), men kommer til at stå ved de andre spørgsmål… Findes der ikke en hurtigere måde end at tjekke hver enkelte 125 tal?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts kl. 18:55 af CooperForce

a) De 125 er rigtige nok. De eneste lige tal du kan lave er tal der slutter på 2 eller 4, da alle andre tal f.eks. 243 er ulige. Dermed bliver det

\frac{2}{5} \cdot 125 = 50

lige tal.

Hvilke tal går 5 op i? Det er kun tal som slutter på 5 eller 0. Af alle de tal han kan lave slutter 1 ud af 5 med et femtal, må der være

\frac{1}{5} \cdot 125 = 25

tal som 5 går op i.

b) Her kan du tænke således:

Hvor mange tal kan jeg sætte på første plads, hvor mange på næste og så hvor mange til sidst? Gang disse tal sammen og du får resultatet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. marts kl. 20:02 af PeterValberg

#0

Se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Sandsynlighed og kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.