Kemi

Ligevægt

27. marts kl. 21:08 af ChristinaEUX - Niveau: B-niveau

Dihydrogen og diiod kan reagere med hinanden og danne hydrogeniodid. Ved 360 °C er alle tre stoffer på gasform. Reaktionen er reversibel.

1: Opskriv reaktionsskemaet.

2: Opskriv reaktionsbrøken.
Ved 360 °C er ligevægtskonstanten lig med 64. Der måles på fire reaktionsblandinger.

                      H2/M   l2/M    Hl/M

Forsøg 1:     0,020   0,020   0,16
Forsøg 2      0,015   0,015   0,12
Forsøg 3     0,1053   0,0053  0,1894
Forsøg 4      0,10       0,050    0,10 

Nogen der kan hjælpe og forklare opgaven ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts kl. 08:25 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{1:}\\&\textup{Reaktionsskema:}\\&& H_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;I_2\,_{\textit{(g)}}\;\rightleftharpoons \;2\,HI\,_{\textit{(g)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts kl. 08:32 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{2:}\\&\textup{Reaktionsbr\o ken:}\\&&\frac{\left [ HI \right ]^2}{\left [ H_2 \right ]\cdot \left [ I_2 \right ]}=64 \end{array}


Svar #3
28. marts kl. 10:51 af ChristinaEUX

Okay tak. Så jeg siger; 
Y=Hl2 / H2* l2=64=Kc360 ? 


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.