Matematik

Cirklens ligning

30. marts kl. 13:51 af Klogdreng123 - Niveau: B-niveau

Hej.
Hvorfor kan cirklens ligning skrives som:

x^2+y^2=r^2

Skal der ikke parentes rundt omkring x og y, så det bliver til følgende:

(x)^2+(y)^2=r^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts kl. 13:55 af SuneChr

Parentesen, kun i tilfælde af, at cirklens centrum ≠ (0 , 0)
Eks. centrum (11 , - 13)   radius  17
(x - 11)2 + (y + 13)2 = 172


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts kl. 19:48 af ringstedLC

\begin{align*} x^2+y^2 &= r^2 \\ (x-0)^^2+(y-0)^2 &= r^2 \\ \end{align*}

Cirklen har centrum i (0,0).


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts kl. 22:18 af Eksperimentalfysikeren

Der behøver ikke at være parenteser om x og y, da (x) = x og (y) = y. Parentesen betyder, at det, der står inde i parentesen skal opfattes som et enkelt tal set udefra, så hvis der et sted står 2*(4+3), så skal indholdet af parentesen regnes ud, inden det bbenyttes i multiplikationen: 2*(4+3)= 2*7 = 14. Hvis der står x i parentesen, så står der i forvejen kun et enkelt tal, så parentesen er overflødig.


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.