Matematik

differentialigninger

31. marts kl. 12:54 af fiemn88 - Niveau: A-niveau

jeg skal bestemme værdien af a. 

f(x) = x4-4x2+a 

y'=-x*y+x^5 

hvis jeg differentiere f(x) og sætter y'=y

dvs. 4x3-8x=-x*x4-4x2+a+x5

så kommer jeg ikke rigtig videre? 

hvordan bestemmer jeg a. 

Vedhæftet fil: bestem a.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts kl. 13:16 af oppenede

Du indsætter
  y' = f'(x)  og
  y = f(x)

y' = y giver ikke mening.

Når  y = x4-4x2+a  indsættes i -x*y+x^5  giver det -x*(x4-4x2+a)+x^5 


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. marts kl. 14:29 af AMelev

#0 Du har glemt parentes i -x*(x4-4x2+a)+x5
Når du så får ganget ind i parentesen, giver det forhåbentlig mere mening.


Svar #3
01. april kl. 09:34 af fiemn88

Det hjalp Tak

Skriv et svar til: differentialigninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.