Matematik

Afstanden mellem to punkter

04. april 2023 af Microfiberr - Niveau: B-niveau

Hej SP. 

Jeg skal løse denne opgave og det er kun ved brug af formel samlingen. Jeg kan ikke finde ud af om jeg er på rette spor her. Er der nogen som kan pege mig i den rigtige retning? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2023 af ringstedLC

Du er gået ned af den rigtige vej. Afstanden bør dog noteres som:

\begin{align*} |AB| &= \sqrt{90} \end{align*}

da "AB" blot er et navn fx på linjestykket mellem to punkter.


Svar #2
04. april 2023 af Microfiberr

#1

Du er gået ned af den rigtige vej. Afstanden bør dog noteres som:

\begin{align*} |AB| &= \sqrt{90} \end{align*}

da "AB" blot er et navn fx på linjestykket mellem to punkter.

Super, tak for det hurtige svar :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2023 af ringstedLC

Afstandsformlen kommer af Phytagoras:

\begin{align*} c^2 &= a^2+b^2 \\ |AB|=c &= \sqrt{a^2+b^2} \\ &= \sqrt{(y_C-y_B)^2+(x_C-x_A)^2} \quad,&& a\parallel x=0\quad, && b\parallel y=0 \\ & && a\;\textup{er parall.} && b\;\textup{er parall.} \\ & && \textup{m.\,\textit{y}-aksen} && \textup{m.\,\textit{x}-aksen} \end{align*}


Skriv et svar til: Afstanden mellem to punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.