Matematik

Flux gennem åben flade

05. april 2023 af Hjælpmat - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg forstår ikke helt, hvordan jeg skal tage højde for at parameterfemstillingen skal have orientering for normalvektoren mod (x,z)-planen. Umiddelbart ville jeg kalde min parameterfremstilling r(u,v)=(u-sin(u), u, v), men denne tager ikke højde for orienteringen mod (x,z)-planen. Den kunne også hedde r(u,v)=(u-sin(u), u, u-v), hvis jeg tager højde for vektorfeltets betingelser for x og z.

En cylinderflade F er dels bestemt ved sin ledekurve i (x, y)-planen: L : (x, y) = (u − sin(u), u)  , u ∈ [ 0 , 4π ] , og dels ved z ∈ [ 0, x ] . Endvidere er vektorfeltet V givet ved V(x, y, z) = (x + z, −y − z, x − y).

a) Bestem en parameterfremstilling r for F idet den tænkes orienteret med normalvektor vendt mod (x, z)-planen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2023 af peter lind

Vedlæg hele opgaven som en billedfil


Skriv et svar til: Flux gennem åben flade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.