Matematik

Geogebra partiel differentiation

16. april 2023 af StudentPoll - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg ved ikke hvordan, jeg kan bruge geogebra til den vedhæftede opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april 2023 af ringstedLC

a) Grafen ses i "3D Grafik".

b) Du kender: Input: afledede( <funktion> ) som automatisk differentierer for funktionens variabel (f. eks. x)

Input: afledede( <funktion>, <var>) giver mulighed for at bestemme variablen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2023 af mathon

Skal stemme overens
med manuel beregning:

                                         \small \begin{array}{llllll}& f(x,y)=\left (x-4 \right )^2-\left (y-1 \right )^2+4\\\\& f_x{}'(x,y)=2x-8\\\\& f_y{}'(x,y)=2-2y\\\\\textup{Det station\ae re}\\ \textup{punkt kr\ae ver:}\\&f_x{}'(x,y)=2x-8=0\Leftrightarrow x=4\\\\&f_y{}'(x,y)=2-2y=0\Leftrightarrow y=1\\\\\textup{Det station\ae re}\\\textup{punkt er:}&P=\left ( 4,1 \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Geogebra partiel differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.