Matematik

HJÆLP DET HASTER!!!

20. april 2023 af kattenmedhatten121 - Niveau: A-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med at forstå disse opgaver?

Vedhæftet fil: opgave 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2023 af SuneChr

Fig. 7.30  Rumfangsbestemmelse af ring.
Opstil en lineær funktion f (x) , hvis kurverotation vil beskrive ringen.

f(x)=\frac{\frac{D}{2}-\frac{d}{2}}{h}\cdot x+\frac{d}{2}
Benyt rumfangsformlen for et omdrejningslegeme og med grænserne  0 ≤ x ≤ h.
Når rumfanget er beregnet, kan massen derefter beregnes.

Opstil i lighed hermed funktion i Fig. 7.31
Benyt i øvrigt en passende overskrift til tråden, f.eks. Rumfang af ringformet legeme.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2023 af SuneChr

# 1
Jeg overså, at der i Fig. 7.30 skal fratrækkes rumfang af skive, radius = d/2 og tykkelse = h.


Svar #3
20. april 2023 af kattenmedhatten121

Dette er ikke en intergral ligning, er der en mere forståelig måde at gribe opgaverne an på?
 


Svar #4
20. april 2023 af kattenmedhatten121

Er der ikke en mere overskuelig måde at kunne beregne den analytisk?


Svar #5
20. april 2023 af kattenmedhatten121

Jeg kan se at jeg havde ikke stillet alle værdierne til beregning til rådighed.

Med fokus til spørgsmål b og c. Hvordan kan man beregne til at det er forståeligt? 

Vedhæftet fil:opgave 3 png.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2023 af SuneChr

Du kommer vist ikke udenom integralregningen.
Fig. 7.30  Rumfang af ringen
                            1/12·π·h·(D2 + dD - 2d2)
Så vidt jeg kan regne det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2023 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2023 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. april 2023 af ringstedLC

Uden integralregning:

\begin{align*} \textup{Guldin's regel}:R &= 2\,\pi\,a\,A \end{align*}

hvor A er trekantens areal og T er dens tyngdepunkt.


Skriv et svar til: HJÆLP DET HASTER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.