Fysik

Elektrofysik: Bestem erstatningsresistans

22. april kl. 10:30 af Christianfslag - Niveau: A-niveau

Af det vedhæftede billede fremgår det elektriske diagram for det pågældende kredsløb. Spørgsmålet lyder:

Bestem erstatningsresistansen for bremsemodstanden, når alle kontakterne K1, K2 og K2 er lukkede.

Jeg ved, at vi for parallelt forbundne resistorer kan finde erstatningsresistansen ved

R=\frac{1}{\frac{1}{R_1}+\frac{1}{R_2}+...}

Min undren vedrører hvorvidt jeg først skal finde erstatningsresistansen for de to resistorer ved K3 (med ovenstående formel) før de indgår i den endelige udregning.

Bemærk: Resistorerne har alle modstanden 3.14 Ohm.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april kl. 11:14 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april kl. 11:20 af ringstedLC

Ja, gør det.

NB. Kredsløbet kan med blot tre relæer indkoble en til fire ens bremseelementer for en jævnt stigende opbremsning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april kl. 19:50 af Eksperimentalfysikeren

Du skal ikke bruge tid på at regne erstatningsmodstanden ved K3 ud først. Når alle tre kontakter er sluttede. Når de alle er sluttede, er alle fire modstande i parallel.


Skriv et svar til: Elektrofysik: Bestem erstatningsresistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.