Matematik

Problemregning

30. april 2023 af mathhhh - Niveau: 7. klasse

Hejsa.

Jeg skal beregne det indvendige rumfang af igloen, men jeg ved allerede at der skal være 14,7 (afrundet til 15) blokke til den nederste ring i igloen, rumfanget af en sneblok er 48000 cm og at omkredsen af igloens indvendige grundflade er 8,8 m.

Nogle der kan hjælpe?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2023 af StoreNord

Hvis 'Ækvator' er 8,8 m, hvad fylder så halvdelen af Jorden?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2023 af ringstedLC

Hvis igloen er en halvkugle med radius:

\begin{align*} 2\,\pi\,r &= O \\r=\frac{O}{2\,\pi} &= \frac{8.8\,\textup{m}}{2\,\pi} \\ R=\frac{1}{2}\cdot \frac{4}{3}\cdot \pi\, r^3 &= \frac{4}{2\cdot 3}\cdot \pi\cdot \left (\frac{8.8\,\textup{m}}{2\,\pi}\right )^{\!3} \\ R &= \frac{4}{2\cdot 3}\cdot \pi\cdot\pi^3\cdot \left (\frac{8.8\,\textup{m}}{2}\right )^{\!3}=...\,\textup{m}^3 \end{align*}


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.