Matematik

Graf

01. maj 2023 af Lektio - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg sidder fast i et spørgsmål angående en graf.

Spørgsmålet er: Tegn en graf, der viser sammenhængen mellem temeratur målt i grader celsius og grader fahrenheit.

Man beregner F ved at: F=1,8*C+32

men ved ikke hvordan jeg kan vise sammenhængen på en graf.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2023 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Sammenh\ae ngen}=\textup{F}(\textup{C}) &= 1.8\cdot \textup{C}+32 \end{align*}

hvor "C" afsættes på x-aksen og F på y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2023 af mathon

F = 1,8*C + 32

y = 1.8 · x + 32         er en retlinjet graf.


Svar #3
01. maj 2023 af Lektio

Ok, mange tak


Svar #4
01. maj 2023 af Lektio

Mange tak, nu forstår jeg


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2023 af jch123

Hint: Du har beskrevet en ret linje med F og C som de to ukendte værdier / variable.
En ret linje har funktionsforskriften: f(x) = ax + b. (Undskyld det blev lidt grimt, jeg er på mobil).
f(x) er y-værdien og x er x-værdien i et koordinatsystem. Din opgave har valgt at bruge F og C i funktionen.
PS: y-værdien er afhængig af x-værdien

Skriv et svar til: Graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.