Fysik

Erstatningsresistansen

01. maj kl. 18:23 af angool - Niveau: B-niveau

Hej, sidder fast med denne opgave, som er vedhæftet. For opgave a) og b) er jeg usikker om, den resistor på 10 Ω skal inkluderes i den samlede erstatningsresistans mellem A til B?

Dvs. enten får jeg dette, når jeg kun beregner for parallelforbindelsen;

R = (1/20Ω + 1/68Ω) = 15Ω

Eller så får jeg dette, når jeg medtager resistoren som sidder i en serieforbindelse;

R = 10Ω + (1/20Ω + 1/68Ω) = 25Ω

Vedhæftet fil: opvbg.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj kl. 18:51 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. maj kl. 19:19 af ringstedLC

Alle tre modstande indgår i parallelforbindelsen.

\begin{align*} \frac{1}{R_e}=\frac{1}{20\,\Omega }+\frac{1}{68\,\Omega } \Rightarrow R_e &= \frac{20\cdot 68\,\Omega^{\,2}}{(20+68)\,\Omega} \\ R_E &= 10\,\Omega+R_e \\ &= \frac{10\,\Omega\cdot (20+68)\,\Omega}{(20+68)\,\Omega}+\frac{20\cdot 68\,\Omega^{\,2}}{(20+68)\,\Omega} \\ R_E &=\frac{2240\,\Omega^{\,2}}{88\,\Omega}\approx 25\,\Omega \end{align*}


Svar #3
01. maj kl. 19:47 af angool

Tusind tak for dit svar. Så det vil altså sige, at i opgave a) skal alle tre modstande indgå, og så bruger man denne resistans til at udregne spændingsfaldet UAB i opgave b) ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. maj kl. 19:58 af ringstedLC

Ja, ved at bruge amperemetrets visning.


Skriv et svar til: Erstatningsresistansen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.