Matematik

Pythagoraes sætning, enhedscirklen og vektorregning

04. maj 2023 af ukendtbruger2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der en der kan forklare lidt om enhedscirklen og definitionen af cos(v) og sin(v), redegøre for Pythagoraes’ sætning og vise hvordan man kan anvende den i enhedscirklen og forklare hvordan man bruger vinkler i vektorregning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2023 af PeterValberg

Vedr. enhedscirklen, cosinus og sinus < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. maj 2023 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. maj 2023 af mathon

se
       http://MatNat.dk Enhedscirklen


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2023 af Emma0907 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2023 af mathon

Pythagoras’ sætning handler om retvinklet trekant:

          \small x^2+y^2=1

For 
         \small v=\left\{\begin{matrix} 0\\\frac{\pi}{2} \\\pi \\\frac{3\pi}{2} \end{matrix}\right.     

er der ingen retvinklet trekant, hvorfor
ligningen
         
       \small \cos^2(v)+\sin^2(v)=1

må efterprøves for disse værdier af v.              


Skriv et svar til: Pythagoraes sætning, enhedscirklen og vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.