Matematik

Graferne for fire funktioner

19. maj 2023 af cecilie1606 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle som kan hjælpe mig med denne her opgave?

På forhånd tak for hjælpen.

Vedhæftet fil: Opgave 4.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2023 af ringstedLC

Alle funktionerne har samme amplitude.

- og g har samme frekvens og faseforskydning (forskydning i x-retning), men g er forskudt i y-retningen.

h har den dobbelte frekvens af f.

k har samme frekvens som f, men er faseforskudt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllll} &\textup{grafen for }\left \{ (x,y)\mid y=f(x) \right \}\textup{ parallelforskydes med parallelforskydningsvektor }\bigl(\begin{smallmatrix} h\\k \end{smallmatrix}\bigr)\\ \textup{over i}\\& \textup{grafen for }\left \{ (x,y)\mid y=f(x-h)+k \right \} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2023 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} &\textup{grafen for }\left \{ (x,y)\mid y=\sin(x) \right \}\textup{ parallelforskydes med parallelforskydningsvektor }\bigl(\begin{smallmatrix} -2\\0 \end{smallmatrix}\bigr)\\ \textup{over i}\\& \textup{grafen for }\left \{ (x,y)\mid y=\sin(x+2) \right \}\\\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} &\textup{grafen for }\left \{ (x,y)\mid y=\sin(x) \right \}\textup{ parallelforskydes med parallelforskydningsvektor }\bigl(\begin{smallmatrix} 0\\2 \end{smallmatrix}\bigr)\\ \textup{over i}\\& \textup{grafen for }\left \{ (x,y)\mid y=\sin(x)+2 \right \}\\\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textup{Ved en ret affinitet med }y\textup{-aksen som affinitetsakse og }\tfrac{1}{2} \textup{ som forvandlingstal,} \\ \textup{f\o res grafen for funktionen } y=\sin(x) \textup{ over i grafen for funktionen } y=\sin(2x)\textup{.}\end{array}


Svar #7
20. maj 2023 af cecilie1606

Er det rigtigt forstået?

Vedhæftet fil:Opgave 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2023 af ringstedLC

Rigtig konklusion.

Slet "Alle funktionerne har samme amplitude." Det var kun ment som en generel guide til den slags opgaver. Kun observerede forskelle kan bruges til redegørelsen.


Skriv et svar til: Graferne for fire funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.