Matematik

Arealbestemmelse

19. maj kl. 14:10 af Curiosity4life - Niveau: B-niveau

Hej, jeg ved ikke hvordan den her opgave skal gribes an:

En funktion f er givet ved forskriften f(x)=a*x^2

Det grå område afgrænses af grafen for f, x-aksen og linjen med ligningen x=1

Bestem tallet a så arealet af det grå område er 2

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj kl. 14:14 af MentorMath

Hej, har du mulighed for at vise et billede af det grå område?


Svar #2
19. maj kl. 14:17 af Curiosity4life

Her er det:


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj kl. 14:30 af mathon

                            


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. maj kl. 14:34 af mathon

                 \begin{array}{lllll} \int_{0}^{1}ax^2\;\mathrm{d}x=\left [\frac{a}{3} x^3 \right ]_0^1=\frac{a}{3}\cdot \left ( 1^3-0^3 \right )=\frac{a}{3}\cdot 1=\frac{1}{3}a\\\\\\ \frac{1}{3}a=2\\\\ a=2\cdot 3=6 \end{array}


Svar #5
19. maj kl. 14:38 af Curiosity4life

#4

                 \begin{array}{lllll} \int_{0}^{1}ax^2\;\mathrm{d}x=\left [\frac{a}{3} x^3 \right ]_0^1=\frac{a}{3}\cdot \left ( 1^3-0^3 \right )=\frac{a}{3}\cdot 1=\frac{1}{3}a \end{array}

Ahhhh, det havde jeg også gjort, men da jeg tjekkede efter fik jeg ikke 2 som arealet. Men kan godt se, at jeg nok havde kommet til at efterregne det forkert, da det nu går op. Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj kl. 14:53 af ringstedLC

Kontrol:

\begin{align*} A &= \left |\int_{0}^{1}\!f_2(x)\,\mathrm{d}x \right | \\ &= \left | F_2(1)-F_2(0) \right | \\ A &= \left | \tfrac{6}{3}\cdot 1^3-0 \right |=2 \end{align*}


Svar #7
19. maj kl. 14:54 af Curiosity4life

#6

Kontrol:

\begin{align*} A &= \left |\int_{0}^{1}\!f_2(x)\,\mathrm{d}x \right | \\ &= \left | F_2(1)-F_2(0) \right | \\ A &= \left | \tfrac{6}{3}\cdot 1^3-0 \right |=2 \end{align*}

Ja det har jeg også fået, men tak!


Skriv et svar til: Arealbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.