Kemi

ICE skema

22. maj kl. 15:04 af alma00 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :)

Jeg har lidt svært med at skulle opstille ICE skemaer. 

Det drejer sig om denne opgave: 

Ligevægtskonstanten Kp for reaktionen 2 SO2(g) + O2(g) ? 2 SO3(g) skal bestemmes.
I starten er der 10 bar SO3 i en reaktionsbeholder. Ved ligevægt finder man 1,1 bar O2. Brug et ICE skema til at bestemme Kp.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj kl. 15:56 af mathon

     \small \begin{array}{lllll}&\textup{Ligev\ae gtsbr\o k:}\\&& \frac{\left (10\;\mathrm{bar}-2x \right )^2}{\left ( 2x \right )^2\cdot x}=K_p\\\\\\&& x=1.1\;\mathrm{bar}\\&\textup{hvoraf:}\\&& K_p=\frac{\left (10\;\mathrm{bar}-2\cdot \left (1.1\;\mathrm{bar} \right ) \right )^2}{\left ( 2\cdot \left (1.1\;\mathrm{bar} \right ) \right )^2\cdot \left (1.1\;\mathrm{bar} \right )}=11.4\;\mathrm{bar^{-1}} \end{array}


Svar #2
22. maj kl. 16:01 af alma00

Tak:)


Skriv et svar til: ICE skema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.