Matematik

Hvad betyder en vilkårlig stamfunktion?

29. maj kl. 22:12 af Annefragrønnebakken - Niveau: A-niveau

Hej

Hvad betyder ordet "vilkårlig" i matematik? 

F.eks. F(x) er en vilkårlig stamfunktion til f(x). 

Eller en vilkårlig funktion. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj kl. 22:43 af Anon12

Hej

"Vilkårlig" betyder "enhver". En vilkårlig stamfunktion til f(x) er altså alle stamfunktioner til f(x) uden begrænsninger. Vi kan bruge det ubestemte integral som eksempel:

Når man differentierer en funktion bliver konstantleddet, altså det led, der ikke ændrer sig sammen med x, 'smidt ud':

f(x)=ax+b

f'(x)=a

Hvis vi finder det ubestemte integral til f's afledte nu ville vi få:

\int (a)dx=ax+c

En vilkårlig stamfunktion er altså denne funktion med en enhver værdi af c.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj kl. 22:54 af ringstedLC

vilkårlig ≈ tilfældig, hvilken som helst.

Udtrykket bruges gerne for at omhandle alle de funktioner, der er en stamfunktion til f (den fuldstændige løsning).


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj kl. 23:24 af SuneChr

Hvis du er fortrolig med kvantorer, der benyttes i udsagn, har vi al-kvantoren ∀ ,
der udtrykker:
  "for alle"                  eller
  "for ethvert"             eller
  "for et vilkårligt" 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj kl. 23:43 af Eksperimentalfysikeren

Vilkårlig betyder, at der ikke er noget bånd på valget. Man kan hos bageren bede om at få en vilkårlig tørkage, så ekspedienten selv kan vælge hvilken, eller man kan bede om en bestemt kage, f.eks. en napoleonshat.


Svar #5
30. maj kl. 09:56 af Annefragrønnebakken

Tak alle for jeres hjælp!


Skriv et svar til: Hvad betyder en vilkårlig stamfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.