Kemi

Titrering af en ukendt prøve

08. juni kl. 15:51 af Silvia77 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er ved at løse så mange opgaver som muligt før jeg går til eksamen, men har ikke facit på alle, så ved ikke om jeg er på den gode vej eller ej...

Jeg har den her opgave:

Find saltkoncentrationen og forklar beregningerne efter følgende forsøg:

Saltindholdet i en retskemisk prøve kan bestemmes ved titrering med sølvnitrat, hvor der anvendes kaliumchromat som indikator. 5 mL prøve blev titreret med 0,05 mol/L sølvnitrat. Ved ækvivalenspunktet var der tilsat 2,37 mL sølvnitrat.

a) Skriv reaktionsskemaet for fældningsreaktionen

b) Beregn stofmængden af tilsat sølvnitrat

c) Hvilken stofmængde af salt svarer det til?

d) Hvad er saltkoncentrationen i prøven?

Og den her er mine svar

a)  AgNO3 (aq)+ K2CrO4 (aq)→ AgCrO4(s)+NO3K2(aq)

b) 2.37 mL x 0.05 mol/L = 0.1185 mol

c)  Den samme, da det var ved ækvivalenspunktet

d) euhhh...  Den samme igen, da det var ved ækvivalenspunktet ??

Hvor forkert er jeg?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni kl. 16:10 af Heptan

a)  AgNO3 (aq)+ K2CrO4 (aq)→ AgCrO4(s)+NO3K2(aq)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni kl. 16:12 af Heptan

) 2.37 mL x 0.05 mol/L = 0.1185 mol

enheder


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni kl. 16:13 af Heptan

a) Jeg tror det er den anden fældningsreaktion de snakker om:

→ AgCl (s) (ikke afstemt)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni kl. 16:15 af Heptan

c) Korrekt, men af forkert årsag. Find forholdet mellem titrand og titrator.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni kl. 16:16 af Heptan

d) euhhh...  Den samme igen, da det var ved ækvivalenspunktet ??

n ≠ c


Svar #6
08. juni kl. 16:51 af Silvia77

#3

a) Jeg tror det er den anden fældningsreaktion de snakker om:

→ AgCl (s) (ikke afstemt)

men... jeg ved ikke hvilken salt findes i prøven. Tror du at den menes at det er salt, almindeligt salt (NaCl) og ikke EN salt (en ukendt salt)? 

Shit, jeg vil dumpe...


Svar #7
08. juni kl. 16:58 af Silvia77

#2

) 2.37 mL x 0.05 mol/L = 0.1185 mol

enheder

det er rigtig, man kan ikke gange mL med L...

0.00237 L x 0.05 mol/L = 0.0001185 mol

nu???


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. juni kl. 18:51 af Heptan

#6
#3

a) Jeg tror det er den anden fældningsreaktion de snakker om:

→ AgCl (s) (ikke afstemt)

men... jeg ved ikke hvilken salt findes i prøven. Tror du at den menes at det er salt, almindeligt salt (NaCl) og ikke EN salt (en ukendt salt)? 

Shit, jeg vil dumpe...

Ja det er uretfærdigt, de kunne godt have specificeret hvilket salt de analyserer. Jeg synes det er en rimelig antagelse at de mente NaCl.

#7 korrekt


Svar #9
10. juni kl. 08:45 af Silvia77

Super, tusind tak Heptan, jeg prøver at lave reaktionskemaet igen :) 


Svar #10
10. juni kl. 10:18 af Silvia77

ok, så reaktion skemaet er

AgNO3 (aq) + NaCl (aq) → AgCl (s)+NaNO3 (aq)

og saltconcentrationen

n(NaCl) = 1.185*10-3 mol

V = 5 mL = 0.005 L

c = 1.185*10-3 mol / 0.005 L = 0.237 M

ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. juni kl. 12:49 af Heptan

#10

ok, så reaktion skemaet er

AgNO3 (aq) + NaCl (aq) → AgCl (s)+NaNO3 (aq)

og saltconcentrationen

n(NaCl) = 1.185*10-3 mol

V = 5 mL = 0.005 L

c = 1.185*10-3 mol / 0.005 L = 0.237 M

ikke?


Svar #12
10. juni kl. 15:22 af Silvia77

Arhg! for *******! 

n(NaCl) = 1.185*10-4 mol

V = 5 mL = 0.005 L

c = 1.185*10-4 mol / 0.005 L = 0.0237 M


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. juni kl. 20:04 af Heptan

Sådan!


Skriv et svar til: Titrering af en ukendt prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.